regionale keuken

Regionale keuken 

Tour Italië Regio's Natuur Cultuur Recreatie Stranden Activiteiten Foto's Italië


Weer Italië
Sitemap
Italië Links
Privacy Policy
Colofon

Weer Italië
Reisgidsen Italië
Vakantiehuizen Italië


Tour Italie > regionale keuken

Resultaten 1 - 10 van 194 voor regionale keuken in 0.231 sec.


  De regionale keuken van de Abruzzen; Pecorino, saffraan, Confetti di Sulmona, Torrone,...

DE REGIONALE KEUKEN Abruzzo Abruzzen De regionale gekenmerkt door sterke smaken. Niet de laatste plaats door het veelvuldig gebruik van gedroogde rode ... Abruzzesi liefkozend diavolini genoemd. In gedroogde en gemalen vorm, gevaarlijk onzichtbaar, bereiding van bijna alle regionale gerechten...behalve bij de dolci. Het dagelijks leven deze bergachtige regione wordt voornamelijk bepaald door ...
italie.nl Lees verder

  De regionale keuken van het Aosta-dal; streekgerechten, fondue, panna cotta, polenta, toma

DE REGIONALE KEUKEN Valle d'Aosta Aostavallei kleinste streek Diepe valleien, rivieren, hoge bergen bieden een grote geografische ... . In de heuvels worden vooral appels en peren geteeld. De belangrijkste elementen van de cucina regionale zijn polenta, brood en soep. Een ander belangrijk onderdeel formaggio, kaas. De valleien rondom Aosta ...
italie.nl Lees verder

  De regionale keuken van Calabrië; streekgerechten en producten, pesce spada, rode ui, melanzana...

DE REGIONALE KEUKEN Calabria Calabrià Achtereenvolgens Grieken, Romeinen, Goten, Longobarden, Franken, Sicilianen, Saracenen, Fransen en Spanjaarden hebben de ... een belangrijke producent van citrusvruchten de Clementine di Calabria kennen zelfs een IGP-predikaat. Een regionale specialiteit vormen ook de gedroogde vijgen die worden gevuld bedekt met chocolade. Datzelfde gebeurt met ...
italie.nl Lees verder

  De regionale keuken van Campanië - Il Cilento, citroenlikeur, limoncello, mozzarella, frittata,...

DE REGIONALE KEUKEN regione Campania, twee auto-uren ten zuiden van Napoli, boven Calabria, ligt het Parco Nazionale ... vanwege de combinatie van een ongerepte natuur en een unieke regionale cultuur die bewaard gebleven is. Dit laatste terug typische gebruiken, de regionale authentieke sfeer de kleine dorpjes. Ondanks het feit zee ...
italie.nl Lees verder

  De regionale keuken van Emilia Romagna; lasagna, tortellini, Parmaham, mortadella, pancetta,...

DE REGIONALE KEUKEN zo ongeveer culinair hart begeert lasagna, tortellini, Prosciutto di Parma, mortadella, pancetta, Aceto Balsamico, Parmigiano ... niet waar je moet kijken...en ruiken! De bekende delicatessenwinkel Tamburini hier volgestouwd met heerlijke regionale specialiteiten van hoge kwaliteit. Veel Bolognesi de winkel...hier moet je dus wezen... Artusi Artusi ...
italie.nl Lees verder

  De regionale keuken van Friuli-Venetië Giulia; San Daniele, polenta, Montasio, prosciutto,...

... REGIONALE KEUKEN Venezia-Giulia wordt ook wel het Friesland van Italià genoemd. Naast het Friulaans gesproken, zijn de ongerepte natuur en rust parallellen. De keuken, waarin vooral producten ... die overvloed worden bereid. Ook baccalà , stokvis regionale specialiteiten. Fogolar osterie zie fogolar, typerende open haardvuur dat vroeger iedere keuken brandde. De fogolar warmtebron en fornuis; het de ...
italie.nl Lees verder

  De regionale keuken van de Marken; olive ascolane, Prosciutto di Carpegna, truffel, pecorino,...

DE REGIONALE KEUKEN heuvelachtige regione die ligt ingeklemd tussen de Adriatische Apennijnen. Koks hebben zogezegd dus de keus ... salami e prosciutti, worsten en hammen. Een boerenkeuken, maar verre van simpel. De Marchigiani overvloedige keuken die rijk aan smaak. Grappig wel dat de bereidingswijzen van vlees en vis nagenoeg gelijk ...
italie.nl Lees verder

  De regionale keuken van Ligurië; pesto, focaccia, tijm, salie, marjolein, basilicum, lasagne en...

DE REGIONALE KEUKEN Liguria Ligurià olijven Liguria gelegen tussen zee en steile bergen. De heuvels zijn bedekt met ... naam cucina del ritorno, thuiskomst'. Dolci Zelfs de Ligurische nagerechten wordt veelal gebruik gemaakt van regionale ingredià nten. Zo maakt men vaak gebruik van verse, plaatselijk verbouwde vruchten. Van de Arabieren ...
italie.nl Lees verder

  De regionale keuken van Latium; pecorino, puntarelle, bruschetta, carbonara, spaghetti...

DE REGIONALE KEUKEN Lazio Latium Romeinse Rijk De vraag je à berhaupt kunt spreken regionale regione. Ontegenzeggelijk valt dit gebied uiteen La città Roma en het achterland. De eeuwige stad ...
italie.nl Lees verder

  De regionale keuken van Piëmont; grissini, truffel, antipasto, risotto, vitello tonnato,...

... REGIONALE KEUKEN Tot voor kort werd de Piemontese keuken beschouwd als een afgeleide vorm van de Franse keuken, aangezien beide talen ook verwant zijn. Het natuurlijk ook niet vreemd dat er vanuit ... van de Piemontese keuken klopt het heuvellandschap rond steden Alba, Asti en Montferrato; dit gebied ook wel bekend als Le Langhe. De kenmerkende smaken van de regionale keuken komen vooral ontwikkeling ...
italie.nl Lees verder








© 2006-2021 Tour Italie